НачалоБългарияВ Г. Оряховица ще приемат заявления по нов проект за подмяна на...

В Г. Оряховица ще приемат заявления по нов проект за подмяна на старите печки

инж. Добромир Добрев / на Община Горна Оряхвоица/

 

От септември започва приемът на заявления по нов за на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, който ще обхване и населените места в община Г. Оряховица. Това съобщават от местната администрация. Общината започва подготова за новия програмен период 2021-2027 г., в който предстои реализация на новия проект, като амбициите са да бъде защитен по-голям финансов ресурс. Така освен Г. Оряховица ще бъдат включени и всички населените места в общината.
“За нас е много важно да се подобри качеството на атмосферния въздух не само в общинския център, но и в селищата от общината. Затова и усилията на общинското ръководство, и диалогът с Министерството на околната среда и води са именно в тази насока – през новия програмен период и горнооряховчани, и жителите на населените места от общината да могат да кандидатстват за подмяна на старите на твърдо гориво. Затова започваме информационната по-рано, за да бъдат гражданите по-добре запознати с условията за кандидатстване”, заяви кметът инж. Добромир Добрев.
За жилищата, намиращи се в Г. Оряховица, документите ще се подават в Информационния център на Общината, а за тези в селищата – в кметствата. По проекта ще се финансират имоти, намиращи се само в регулационните граници на селищата и са с жилищно предназначение. Няма да се финансират промишлени обекти, вили и сгради с друго предназначение. Ще се подменят само печки на дърва и въглища, а не стари климатици с нови. Другият важен момент е, че заявленията, които се подават, трябва да бъдат от името на собственика на имота, който декларира, че няма задължения към Общината.

Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков, е журналист на свободна практика. Популярен със своите авторски рубрики "Шибанистан" и "ПарламентьорЪт". Информационна агенция "БезпартиенБГ", е създадена също по негова идея, като източник на свободна и независима гражданска журналистика. За контакт: s.milkov@bezpartien.bg
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО