В Габрово се състоя инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Днес в парк „Маркотея“ в Габрово старши комисар Пламен Иванов, директор на Областната дирекция на МВР в Габрово, откри играта „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от Областната дирекция на МВР – Габрово и Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Община Габрово. 
„Благодаря на всички, които участваха в организацията на тази инициатива. За всички институции общият приоритет е безопасността на децата. Смятам, че това е най-важно за всички, през тази и миналата година проведохме редица инициативи, като засегнахме безопасността на движение, безопасността на работата с интернет и вредните последици от употребата на забранени субстанции. Смятам, че постигнатите знания през тези занятия ще допринесат за по-спокойното прекарване на децата и ще имат отношение в бъдеще, когато станат граждани на нашето общество. Пожелавам ви една прекрасна ваканция“, каза при откриването ст. комисар Иванов. 
Играта бе разпределена в различни зони в габровския парк „Маркотея“. Децата решаваха листовки по пътна безопасност, управляват велосипеди в надпревара по приложно колоездене. Служители на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово организираха за учениците занятие за гасене на въображаема цел с пожарни помпи. 
Занятието съдържаше зони, свързани с биологичното разнообразие и екологията, превенцията от алкохол и вредни вещества. Имаше и зони за образователни игри, редене на пъзели и викторина с въпроси. 
В надпреварата първо място спечелиха отборът на Основно училище „Христо Ботев“, втори бяха учениците от Основно училище „Иван Вазов“, а трети станаха учениците от Средно училище „Отец Паисий“. 
Играта „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ се организира традиционно в Габрово. Участват деца от девет габровски училища, провежда се по повод 1 юни – Международен ден на детето, и е в началото на лятната ваканция на децата до шести клас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари