В Габрово започна шестото издание на фолклорния семинар „Ивайло Маджаров“

Днес в Габрово започна шестото издание на фолклорния семинар „Ивайло Маджаров“. Над 150 души от цялата страна в продължение на два дни ще разучават стъпките на нови фолклорни танци под ръководството на специалиста Ивайло Маджаров.
Тази вечер четири български състава ще изнесат безплатен фолклорен концерт под надслов „Кръстопът на вдъхновение“, който е подарък за габровци по повод провеждането на семинара. Той ще се състои в габровската зала „Възраждане“. 
Фолклорен танцов състав „Девет осми“ , Фолклорен танцов клуб „Седенчица“, новосформираната школа за фолклорни вдъхновения „Олга Борисова“ и Танцов състав „Шарена гайда“ ще превърнат сцената в кръстопът на танци от различни фолклорни области, звуци и движения.
Фолклорен семинар „Ивайло Маджаров“ се организира за шеста година в Габрово. В него участват стотици любители на българското фолклорно танцово изкуство. Семинарът трае няколко дни, като кулминацията е концерт на един от професионалните ансамбли в България. Тази година събитието се организира от 28 до 30 юни, като концертът-кулминация ще бъде на ансамбъл „Филип Кутев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари