В Горна Оряховица започна петото издание на Международния младежки фестивал „Славянски звън“

Рекламирай в beZpartien.bg

В Горна Оряховица започна петото издание на Международния младежки фестивал „Славянски звън“, съобщиха от пресцентъра на общината.
Повече от 60 млади таланти от България, Испания, Беларус и Северна Македония, разпределени в три възрастови групи, ще се изявят на сцената в двата фестивални дни, на които Горна Оряховица е домакин. 
Изкуството и творчеството винаги създават неповторима обстановка и оставят трайна следа, каза заместник-кметът Петя Иванова при официалното откриване днес.
Горна Оряховица е партньор на тазгодишното издание на форума. Модулите в рамките на фестивала са „Музика” (пиано, цигулка, класическа китара, класическо пеене, джаз и рок пеене, народно пеене), „Изобразително изкуство”, „Театър”, „Танц” (модерен танц и фолклорен танц), „Късометражно кино”. Участниците във фестивала ще бъдат оценявани от международно жури.
След Горна Оряховица домакин на кръг от международния фестивал ще бъде и Варна – на 18 и 19 април. Галаконцертът на лауреатите ще се състои на 24 май в Двора на кирилицата край Плиска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *