В инициативата „За чист Шумен“ на „Алкомет“ АД са събрани близо 35 000 алуминиеви кенчета

Рекламирай в beZpartien.bg

В инициативата „За чист Шумен“ на „Алкомет“ АД са събрани 466 килограма, или близо 35 000 алуминиеви кенчета. Това стана известно на церемония по закриване на първия етап от инициативата на акционерното дружество в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в областния град днес, с която бе отбелязан важният принос на общността и учебните заведения в Шумен в стремежа им за по-чиста и зелена среда. На церемонията бе съобщено още, че сумата от продажбата на събраните кенчета е 1000 лева, като парите ще бъдат използвани за благотворителна цел – ремонт на детското отделение на шуменската болница.
Мажоритарният собственик на „Алкомет“ АД Фикрет Индже връчи парични награди на най-успешните училища, постигнали най-високи резултати и заели първите три места в събирането на алуминиеви кенчета. Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ получи парична награда от 3000 лева, Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ – 2000 лева, а Средно училище „Сава Доброплодни“ – 1000 лв. Преди това Мая Чиликова – директор „Устойчиво развитие“ в „Алкомет“, връчи сертификати на всички участници в инициативата като признание за техния ангажимент и принос за по-чиста околна среда.
Към края на церемонията от „Алкомет“ обявиха, че вторият етап от инициативата „За чист Шумен“ стартира още от днес, като очакват да бъде още по-успешен.
„Алкомет“ АД, чийто завод е в Шумен, е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Около 95 процента от продукцията се изнася – основно в Европа и САЩ. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *