В Кърджали подготвят площите за предстоящото пръскане срещу кърлежи и комари

Рекламирай в beZpartien.bg

От общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“ косят зелените площи в центъра на града и по кварталите за предстоящото им пръскане срещу кърлежи и комари, казаха за БТА от предприятието.  
Пръскането е първо за тази година и част от поредица предстоящи през годината. То е по предписание на Регионалната здравна инспекция, а от общинската администрация вече са определили кога да се случи то – от 20:00ч. на 3 април до 06:00ч. на 4 април.
Обработката на тревните площи ще започне от централната градска час. Ще бъдат третирани паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на религиозните храмове, площите покрай т.нар. водно огледало, гробищни паркове, градското дере в района на Пазара на производителите.
В съобщение до жителите на Кърджали на интернет страницата на Общината се казва, че е желателно в посочения период гражданите да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си, а пчеларите да затворят своите кошери в посочените часове. И допълват, че препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *