В катедралния храм “Св. Димитрий Солунски” бе отслужена панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий

В катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски” днес бе отслужена панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий, съобщиха от канцеларията на Митрополията.
Службата започна със заупокойна света литургия, оглавена от Негово високопреосвещенство Сливенски митрополит Арсений в съслужение със сливенски свещеници. На гроба на приснопаметния дядо Йоаникий, който се намира в близост до храма, бе отслужен трисагий.
Сливенският митрополит Йоаникий почина на 9 януари тази година, след като бе начело на Митрополията от 1980 г. Поклонението се състоя на 11 февруари в Сливен, а в града бе обявен тридневен траур.
На 26 май в синодалния параклис „Св. цар Борис-Михаил“ в София Светият синод на Българската православна църква (БПЦ-БП) избра за Сливенски митрополит Негово преосвещенство Знеполския епископ Арсений. Той бе посрещнат в Сливен и въдворен тържествено от своите събратя – митрополити от Българската православна църква, духовници, монаси и миряни, на 27 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари