В Кюстендил се проведе състезание по ловна стрелба за Купата на общината

Рекламирай в beZpartien.bg

Състезание по ловна стрелба в дисциплина „Скийт“ за Купата на община Кюстендил, се проведе на ловно стрелковия комплекс на Ловно-рибарското дружество „Елен“ в Кюстендил.
„Превръщаме състезанието в традиционно, а догодина то ще бъде с ранг регионално“, каза за БТА председателят на дружеството Иван Милушев. Той посочи, че амбициите на организаторите са съревнованието в бъдеще да прерасне и в по-мащабно.
В днешното състезание се включиха 28 състезатели, като условието бе участниците да са ловци. В отборното класиране на първо място е ловната дружинка на с. Таваличево, а в индивидуалното класиране първи застана Милен Карамфилов. Първи при младежите е Георги Хаджиев. Най-малкият участник в турнира беше 12-годишният Калоян Карамфилов.
„Възстановяваме подготовката на състезатели за участие в републиканския шампионат“, коментира още Милушев. Той посочи, че в момента дружеството има всички лицензи за късо и нарезно оръжие, снайпери и за ловна стрелба.
„Работим, за да удължим стрелбата на 300 метра, като така ще бъдем единствени в страната. Предстои да доизградим терена, да поставим амфитеатрално седалки за 250 зрители. Ще купим още терен и ще искаме от правителството да ни бъде предоставен яз. „Дренов дол“, разказа Иван Милушев.
Той изтъкна, че преди години сдружението е имало 1280 риболовци, които сега са едва 50. „Връщаме се към спортно-състезателна дейност, а от 1 април започва риболовно училище за деца под надслов „Деца риболовци без дрога“, с преподаватели от Лесотехническия университет, разказа още председателят на дружеството.
Той допълни, че подобни училища има на много места в страната, а разликата в Кюстендил ще бъде в това, че всичко ще бъде безплатно. „Без такси, а въдици и екипировка ще набавяме ние“, допълни Милушев.
По думите му, кюстендилското ловно-рибарско дружество е най-голямото в цялата страна – с  2500 души членове.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *