В Ловеч ще бъде извършена проверка на уличното осветление след зачестили сигнали

Рекламирай в beZpartien.bg

В Ловеч ще бъде извършена проверка на уличното осветление след зачестили сигнали за несветещи осветителни тела в града. Това каза кметът на общината Страцимир Петков. 
Най-много сигнали има от живущите в кв. „Червен бряг“. Заместник-кметът Петър Маринов посочи, че проблемът там идва от това, че във всички соларни лампи акумулаторите липсват и трябва да се закупят нови. 
Петков пое ангажимент, след като се направи инспекция на осветлението в целия град, да се инициира среща с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи по проекта „Енергийноефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Ловеч и с. Дойренци“, за да се търси решение.
Страцимир Петков каза още, че Общината ще кандидатства за подмяна на уличното осветление в 22 населени места при съгласие от Общинския съвет. 
Вече е извършено обследването за енергийна ефективност, а проектирането е в процес на изпълнение. 
С предложението за изпълнение на инвестицията ще се кандидатства по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“, финансирана по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост. Целта е да се повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление.
Финансирането, за което се кандидатства, е за над 2 милиона лева, като половината трябва да бъдат върнати в рамките на първите пет години. Очакванията са за намаление на разходите за електроенергия с 50 процента. Финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *