В Медицинския университет в Плевен откриха новоизградения Летен театър и благоустроения двор на Ректората

В Медицинския университет в Плевен тази вечер бяха открити новоизграденият Летен театър и благоустроеният двор на Ректората.
Ректорът проф. д-р Добромир Димитров приветства академичната общност, студентите, служителите, гостите и гражданите на Плевен, дошли да споделят празника на висшето училище. Той подчерта, че обновяването на двора на Ректората е една сбъдната мечта в годината, в която висшето училище отбелязва 50 години от откриването си. Всичко това, което правим, е в името на нашите преподаватели, на младите хора – нашите студенти, в името на това да се развива нашата Алма Матер, допълни проф. Димитров. 
Сред гостите бяха заместник-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски и депутати.
Първи на сцената на Летния театър излязоха младите таланти Сияна Христова, Тина Бързашка и Никол Батолска от Музикален център „Дори Диос“ с преподавател Доротея Люцканова. 
Празничната вечер продължи с концерт на Веселин Маринов, който бе подготвил едни от обичаните си от поколения българи песни. 
Началото на строителните дейности бе поставено преди година. В изминалите месеци бе благоустроен дворът около Ректората на висшето училище чрез изграждане на нова ограда, водна каскада, помпено помещение и поливна система, летен театър с 320 седящи места, ново озеленяване, алеи и пейки. Целта е с нова визия висшето учебно заведение да посрещне своя 50-годишен юбилей. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари