beZpartien

В Медицинския университет в Плевен ще се състои традиционният студентски форум Ден на народите

Рекламирай в beZpartien.bg

В Медицинския университет в Плевен ще се състои традиционният вече студентски художествен форум Ден на народите. Той ще се проведе на 21 октомври в двора зад Ректората, съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище.  
За поредна година инициативата ще зарадва със своята пъстрота и разнообразие преподавателите, студентите, гражданите и гостите на града. Началото на форума ще бъде поставено в 13:00 часа с ревю на костюми от различните държави, от които се обучават студенти в Медицинския университет (МУ). Ще участват отборите на шест държави – България, Индия, Италия, Африка, Бангладеш и Шри Ланка. Те ще представят своите държави чрез музикални и танцови изпълнения. На отделни шатри ще направят изложение на културата, обичаите и кухнята на своите народи и страни.
Отборите и шатрите на всяка държава ще участват в надпревара за награди след оценка от жури от преподаватели на университета в няколко категории. Денят на народите включва и индивидуални музикални изпълнения на студенти от различни националности, а за втора поредна година фестивалът ще бъде открит от танцовия състав на МУ-Плевен с ръководител Джейлян Демирев. 
Празничното събитие Ден на народите се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище, подчерта Дукова. И тази година то е обвързано с благотворителна  кауза – набиране на средства в подкрепа на лечението на дете. 
За БТА Велина Дукова добави, че в Медицинския университет в Плевен се обучават около 1500 чуждестранни студенти от 45 държави. Всяка година първокурсниците са между 250 и 300. МУ – Плевен е първият в страната, който през 1997 г. въведе англоезично обучение по медицина за чуждестранни студенти. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *