В Монтанско са арестувани двама шофьори, карали след употреба на алкохол и наркотици

Двама шофьори, карали след употреба на алкохол и наркотици, са арестувани в Монтанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 
Около 14:40 часа вчера в село Владимирово, община Бойчиновци, е спрян за проверка колесен трактор, управляван от мъж на 44 години от селото. При проверка с техническо средство се установило, че той е седнал зад волана с концентрация на алкохол в издишания въздух от 1,24 промила. Нарушителят е задържан за 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство по член 343 от Наказателния кодекс. 
Около полунощ на 1 срещу 2 юли в Монтана е спрян за проверка автовоз „Мерцедес Спринтер“, собственост на фирма от Монтана. Тест за наркотици на 25-годишния шофьор установил, че той е седнал зад волана след употреба на амфетамин. Нарушителят е отведен в болница за даване на кръвна проба, а след това е задържан за денонощие в полицейския арест. Срещу него е образувано досъдебно производство по член 343 от Наказателния кодекс.
От полицейската дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че от август 2023 година, когато влязоха в сила законовите промени за конфискация на автомобил, ако водачът шофира след употреба на алкохол над 1,2 промила и/или на наркотици, от пияни и дрогирани шофьори, в региона са иззети 66 автомобила. Около 60 други водачи, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари