В моята поезия винаги съм търсил символиката, каза Роман Кисьов на премиерата на новата си поетична книга „Епитафии“

В моята поезия винаги съм търсил символиката, каза Роман Кисьов за новата си поетична книга „Епитафии“, представена в „Гьоте институт“, във вторник вечерта. Допълни, че едно от важните послания в книгата е за избора на човека и че отвъдното е различно за всеки. Според него не е важен авторът, а онова, което той казва и дали то има стойност и смисъл.
Доц. д-р Георги Цанков определи творбата като „християнска поезия“. За книгата говориха още акад. Цветан Гайд и издателят Мартин Христов („Ерго“).
„Той е също един от блестящите български художници и човек, който усеща багрите и нюансите на светлината“ каза доц. д-р Георги Цанков за автора. Добави, че идеята на поезията на Кисьов е да проникне в душите на онези, които могат да я разберат в дълбочина. „Думите възкресяват всички нас в тези епитафии“, заключи той.
Според акад. Цветан Гайд поезията не е стихоплетство, красота и изящество. Смята, че истинските поети, още от древността, слагат мост между реалния и свещения свят. Точно този тип „истинска поезия“ открива в новата книга на Роман Кисьов. „Във всичките му стихове има контраст между преди и сега“, коментира акад. Гайд.
Актьорът Димитър Горанов прочете част от стиховете в книгата. Арт формацията „Орфика“ изпълниха орфеева музика на тракийски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари