В МВР има информация, според която Брендо е влязъл в България в периода от края на март до началото на юни 2022 г. със самолет, каза Калин Стоянов

В МВР има информация, според която Евелин Банев – Брендо е влязъл на територията на България в периода от края на март до началото на юни 2022 г. Това съобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.
Той добави, че тази информация в МВР е свързана с обстоятелствата, които са покрай самолета, който е преминал през няколко европейски държави, кацнал е временно и за малко на едно летище до Видин, презаредил е и е кацнал в района на Търговище.
Това е станало по времето, когато министър на вътрешните работи е бил Бойко Рашков, посочи Стоянов, който тогава е директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). 
„Установени са двамата човека, които са били в близост до това летателно средство. Събрани са достатъчно доказателства за тях, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение. Успоредно с това в ГДБОП започна разследване и по отношение на престъпна група, която се занимава с такива незаконни прелитания, предимно с цел контрабанда. И тези двама човека са част от тази група“, коментира Калин Стоянов и добави, че са задържани преди месец.
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари