В над 110- годишната си история за първи път ПГ „Христо Ботев“ в Попово има зрелостник, удостоен с „Национална диплома“

В над 110-годишната си история за първи път ПГ „Христо Ботев“ в Попово има зрелостник, удостоен с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Калоян Атанасов получава дипломата за отлични резултати по всички учебни предмети през курса на обучение и на положените държавни зрелостни изпити, съобщи за БТА директорът на учебното заведение Атанас Атанасов. 
Тази вечер гимназия „Христо Ботев“ връчва дипломите на своите успешни зрелостници. Випуск 2024 са общо 57 усмихнати, успешни и неповторими млади хора, казват от ръководството. Те са се обучавали в три профила: хуманитаристи от „Обществени науки“, програмисти и инженери от „Софтуерни и хардуерни науки“ и медицински специалисти от „Природни науки“. 
Според директора дипломите, които получават, са гаранция за качество, успешна реализация и кариерно развитие на поповските гимназисти. Държавните зрелостни изпити за гимназистите са поле за изява и доказателство за качествени знания и умения винаги през годините. На държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература постигнатият резултат и много добър – 4,67, на втория ДЗИ – много добър – 4,83. А общият успех е много добър 4,78. Отлични оценки са 29, от които шест пълни шестици. 
Две от тях са от ДЗИ по български език и литература на Калоян Атанасов и Михаела Ивайлова от 12 „в“ клас. Калоян Атанасов е постигнал пълни шестици и по двата зрелостни изпита. 
За първи път училището има зрелостник, който ще бъде удостоен с почетното отличие на МОН „Национална диплома“, която ще бъде връчена на Калоян Атанасов за отлични резултати по всички учебни предмети през курса на обучение и на положените държавни зрелостни изпити.
Общият успех от дипломите на зрелостниците на ПГ „Христо Ботев“ е много добър 5,37. Поповските гимназисти ще бъдат утрешните победители в различните сфери на обществения живот, убедено твърдят от ръководството. 
През тази учебна година в училището се обучават и възпитават 250 ученика. За тях според ръководството профилираната гимназия „Христо Ботев“ не е просто място, където получаваме знания. Тя е храм на духа, място, където израстваме като личности, където се формираме като граждани и където създаваме приятелства за цял живот. 
Тази институция, с нейната 110-годишна история, е преминала през различни етапи и е създала много поколения образовани и успешни хора. През всичките тези години ПГ „Христо Ботев“ е била светилник на знанието и културата. От своето създаване до днес тя е устояла на времето и е продължавала да бъде място, където младите умове се развиват и процъфтяват. Всяка класна стая и коридор на това училище са наситени с историята и спомените на поколения ученици, които са преминали през тях, казва още директорът Атанасов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари