В Народния театър започнаха репетициите на „Бебе на борда“

В Народния театър започнаха репетициите на спектакъла „Бебе на борда“ от американския драматург Кристофър Дюранг. Режисьор е Василена Радева. Премиерата ще бъде на 13 септември, съобщават от трупата.
Участват актьорите София Бобчева, Мартина Пенева, Илиана Коджабашева и Боян Арсов. Преводач е Любов Костова, сценограф – Борис Далчев, композитор – Емилиян Гацов-Елби, хореограф – Марион Дърова. Драматург на постановката е Майя Праматарова.
Комедиограф, артист и педагог, Кристофър Дюранг (1949-2024) разкрива съвременните страхове, предразсъдъци и стереотипи през черен смях и абсурд. Автор е на десетки пиеси, донесли му отзиви и престижни отличия, сред които и три награди „Оби“. С пиесата си „Ваня и Соня, и Маша, и Спайк“ той печели наградата „Тони“, а „Мис Уитърспун“ е финалист за наградата „Пулицър“.
Спектакълът „Бебе на борда“ е част от програмата „Театър +“ на Народния театър – платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър. 
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари