В Нова Загора подготвят второто издание на Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“

За втора поредна година Нова Загора ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна за Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“. Това съобщиха организаторите от Община Нова Загора, Народно читалище „Д. П. Сивков – 1870“ и Групата за стари градски песни „Танголита“.
Културното събитие ще се състои на 5 и 6 октомври и е част от програмата за 14 октомври, Петковден – празник на Нова Загора. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 г. в 3 категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.
Фестивалът има конкурсен характер и тази година професионалното жури ще бъде с председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване и членове Галя Захариева – кмет на Община Нова Загора, доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент, Андония Спасова – директор на Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов“ и Петко Танев – музикален педагог, ръководител на вокалната група „Танголита“. То ще оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне.
Срокът за записване е до 31 август 2024 г. чрез електронна форма в сайта на фестивала или на пощенския адрес на читалище „Д. П. Сивков – 1870“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари