В област Пазарджик 18 645 социално слаби граждани ще получат хранителни продукти, съобщиха от Българския Червен кръст

В област Пазарджик общо 18 645 социално слаби граждани ще получат хранителни продукти от втория транш по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Европейски социален фонд+. Това съобщиха от областния съвет на Българския Червен кръст (БЧК).
От утре до 19 юли по график в 18 пункта в региона служители и доброволци на БЧК ще раздават два вида месни консерви и девет вида хигиенни продукти. Общо 16 625 души от едночленни и двучленни семейства ще получат по един хигиенен пакет и по консерва от двата вида, а 2020 лица от тричленните и по-големи семейства ще получат два хигиенни пакета и по три консерви от двата вида.
Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни, уточниха от БЧК. 
През целия период на изпълнение на програмата ще се реализират съпътстващи мерки, допълващи предоставянето на хранителните продукти. Те се изразяват в индивидуално консултиране или други форми на подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи, в помощ на тяхното социално включване. Ще бъдат предоставени информационни материали, прожекция на видеофилми на теми „Здравословно хранене“, „Промоция на хигиената“ и „Превенция на социално значимите заболявания“ и други, добавиха от организацията.
На 3 април започна раздаването на 5 000 тона храни на повече от 618 000 уязвими български граждани.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари