В община Божурище забраниха целогодишно разхищаването на питейна вода

Със своя заповед кметът на Община Божурище Георги Димов забрани разхищаването на питейна вода, съобщиха от администрацията на официалните си страници. 
Забранява се целогодишно използването на питейна вода за миене на улици, тераси, моторни превозни средства, дворове, пране на килими, пълненето на басейни. Заповедта важи и за поливане и напояване на овощни, зеленчукови и цветни градини, както и зелени площи . 
За тази цел собствениците на площи трябва да ползват водоизточници за собствени потребности, се посочва в заповедта. 
Решението важи за територията на цялата община. 
От администрацията информират още, че ще се извършат проверки от служителите на Общината, кметовете на кметства и кметските наместници. В случай на констатирани нарушения на нарушителите ще се съставят административни актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания и разпоредите в Наредба номер едно за обществения ред на територията на община Божурище. 
Припомняме, че това е четвъртата община от София област, която забранява разхищаването на питейна вода. Първоначално община Самоков издаде заповед, последвана от община Ихтиман и община Копривщица. Кметът на община Костинброд Трайко Младенов издаде също заповед, с която се утвърждава режимно водоснабдяване в село Градец. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари