В община Свищов започна ремонт на два пътни участъка до три села на общинската територия

Започна ремонт на два ключови пътни участъка на територията на община Свищов, съобщиха от пресцентъра на Общината. Ремонтът ще обхваща близо седем километра пътен участък на третокласен път III-405, от село Царевец до входа на град Свищов и 10 хил. кв. м. пътна настилка от село Морава до село Драгомирово.
Финансовите средства за интервенцията на пътната инфраструктура са осигурени изцяло от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), допълниха от общинската администрация. Технологичният проект на пътния участък от Свищов до село Царевец включва подмяна на настилката, изцяло нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци, както и ново отводняване. Целият участък ще бъде приведен в съответствие с новата нормативна уредба и изисквания, а стойността на проекта е в размер на над шест милиона лева. 
На участъка от село Морава в посока село Драгомирово ще се изкърпи настилката, ще се постави нова маркировка, а старите компрометирани и корозирали знаци ще бъдат подменени. За подобряване на отводняването на участъка, в който при по-силни дъждове се получава затлачване, ще бъде почистено крайпътното пространство, регулите и окопите от храсти и наноси, ще бъдат подравнени и банкетите. 
По двете пътни отсечки на общинската територия има засилен трафик, но към момента се намират в окаяно състояние и това води до рискови ситуации на пътя и повишен опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия, уточниха от общинския пресцентър. Оттам допълниха, че успоредно с това днес започна и разчистване на крайпътния участък от град Свищов до село Ореш от дървета и клони. 
Както БТА съобщи, АПИ започва основен ремонт на близо 10-километров пътен участък в община Свищов. Проектът обхваща третокласния път III-405, от връзката му с път III-407 (кръстовището към село Совата и село Козловец) до входа на град Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари