В община Тунджа са одобрени седем проекта по Националната кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“ на МОСВ и ПУДООС

Одобрени са седем проектни предложения на образователни институции в община Тунджа, кандидатствали по Националната кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“ на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), съобщиха от общинския пресцентър.
Финансиране ще получат проектите на Детска градина „Изворче“ в село Кабиле; Детска градина „Звездица“ в село Скалица; Детска градина „Кольо Тенев“ в село Тенево; Основно училище „Христо Ботев“ в село Кукорево; Начално училище „Васил Левски“ в село Завой; Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в село Бояджик и Общинския център за извънкласни и извънучилищни дейности в с. Кабиле. 
Стойността на проектите е близо 52 500 лева. Със средствата ще бъдат извършени озеленителни дейности и изградени площадки за спорт, игри и занимания, класни стаи на открито, релефни карти, фитнес на открито, съоръжения за игра и спорт, творческо ателие и мини парк в училищата и детските градини.
Срокът за изпълнение на дейностите по проектите е до края на годината. В кампанията са постъпили 1128 проекта на общини и кметства в страната, от които са одобрени 323 с до 15 000 лева финансиране. Подадени са 507 проекта на образователни институции, от които 150 ще получат до 7500 лв. финансиране, става известно от интернет сайта на ПУДООС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари