„В очакване на Годо” на английски с български субтитри ще се играе в Шумен на 11 юни

Спектакъл по пиесата „В очакване на Годо” на английски език с български субтитри ще представят в Шумен младeжи, учили в Американския университет в България и в Нов български университет. Представлението е вечерта на 11 юни в камерната зала на Драматично-кукления театър “Васил Друмев”. Театралната постановка по пиесата „В очакване на Годо“ може да се види и в София на 9 юни, добавят организаторите на събитието от независимото продуцентско студио Tea Time Productions.
Продукцията „В очакване на Годо” е режисирана от Борис Дечев от Шумен, който ще изиграе ролята на Владимир. Дечев е бивш възпитаник на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ в Шумен и е завършил „Кино и театър” в Американския университет в България.
“В очакване на Годо” на Самюъл Бекет e eдна от най-великите екзистенциални класики на нашето време, заяви за БТА Борис Дечев. В пиесата човешкото съществуване е показано като абсурдно и безнадеждно, коментира той и поясни, че в нея силно се набляга на борбата с консумеризма. Избираме да я представим на английски, защото повечето от нас имат доста повече опит с театрална игра на английски, по този начин правим продукцията по-достъпна към публика, която не е само българска, по-лесно може да се играе извън България“, подчерта Дечев.
Той поясни, че са поставяли „В очакване на Годо“ още като студенти в Американския университет в Благоевград,  а режисьор тогава е бил Недялко Делчев. „Имахме планове да ходим с постановката по фестивали, но тогава дойде пандемията и не се получи, затова сега решихме почти същите хора да направим постановка по тази пиеса“, отбеляза Борис Дечев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари