В Плевен е подредена изложба с детски творби от конкурс, посветен на Великден

В Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен е открита изложба с детски творби, посветени на светлия християнски празник Великден. Рисунки, картички, сувенири и украса посрещат посетителите във фоайето на галерията. Всички те са изработени специално за конкурса, организиран от Община Плевен под наслов „Великден през моя поглед“.
Категориите за участие в творческата надпревара са три според възрастта на децата – „Рисунка“ (8 – 12 клас), „Великденска картичка“ (5 – 7 клас) и „Великденска украса“ (детски градини и начален етап 1 – 4 клас), каза пред БТА заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ Елина Димитрова. Радваме се, че е вложен толкова много труд от ученици, от техните преподаватели и родители. Целта ни е да създадем настроение на плевенчани за предстоящите празници, допълни тя.
Във всяка една от трите категории ще бъдат връчени отличия за първо, второ и трето място. Ще бъде присъдена и Специална награда на кмета на Община Плевен.
Награждаването на участниците в различните направления на конкурса ще се състои на 30 април, а изложбата може да бъде разгледана до 7 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари