В Плевен организират творчески ателиета, концерти и спортни занимания за децата по повод 1 юни

Разнообразни занимания за деца и за техните родители са подготвени от различните институции и организации в Плевен по повод 1 юни – Международен ден на детето, показва проверка на БТА. 
Малките жители на Плевен могат да се забавляват на детски празник, организиран от Общината в Градската градина пред Центъра за работа с деца. Планирани са различни спортни игри и активности, творчески ателиета, а всеки участник ще получи подаръци – балони и лакомства.
И тази година Центърът за работа с деца ще проведе Семеен глинен конкурс с участието на отбори, съставени от дете и родител.
Община Плевен съвместно с Ученическа спортна школа и Баскетболен клуб „Спартак“ организират Баскетболен фестивал в зала „Балканстрой“ с участието на деца до 11-годишна възраст. Отборите, заявили участие, са от Плевен, Свищов, Троян и Горна Оряховица.
Друго спортно събитие е приятелският турнир по хандбал за деца до 14 г. за Купа „Плевен“, който ще се състои в Ученическа спортна школа. Предвидено е и състезание по колоездене за деца на площад „Възраждане“.
Зоопарк „Кайлъка“ също е подготвил изненади за децата, които в утрешния празничен ден ще бъдат допускани със свободен вход.
На сцената на Летния театър в парк „Кайлъка“ предстои празникът „Тик Ток Ландия“ под наслов „Пеем от сърце за зоопарк – Плевен“ с участието на любими анимационни герои. Спектакълът се организира със съдействието на Община Плевен, има и благотворителна кауза – част от средствата от продажбата на билети ще бъде дарена за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. 
Най-голямото плевенско читалище „Съгласие 1869“ също е подготвило изненади за децата. Вечерта пред централния вход на културния институт ще започне музикален празник с участието на Вокална група „Арлекино“ с главен художествен ръководител Виолета Боянова. Специалното участие ще имат и приказните герои Пес Патрул, Соник, Калинката и Черния котарак. 
От Регионалния исторически музей в Плевен обявиха, че в утрешния ден децата, придружени от своите родители, ще разглеждат безплатно експозициите.
В афиша на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ за 1 юни е обявено представление на детския спектакъл „Франклин“ в камерна зала.
Финалът на деня ще бъде поставен със светлинно дрон шоу, отложено от честването на празника на Плевен заради лошото време тогава. В спектакъла на площад „Възраждане“ ще се включат 60 дрона. Те ще пресъздадат в небето над града емблематични за Плевен и България фигури.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари