В Плевен предстои седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

В Плевен предстои седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“. За това съобщават от общинската администрация.
Началото ще бъде поставено на 4 юли, като в продължение на пет поредни дни ще бъдат показани представления за най-малките (над 2 години), за фамилна аудитория, за възрастни, разнообразни творчески ателиета, изложба, цирково представление и други. Поканени са творци от България, Гърция, Испания, Босна и Херцеговина.
Сцените, на които се провежда фестивалът, са по традиция две – в Драматично-куклен театър (ДКТ) „Иван Радоев“ и в парка на Регионалния исторически музей. 
„Шарено петле“ се организира и финансира от Община Плевен в творческо и организационно партньорство с ДКТ „Иван Радоев“, Регионален исторически музей и със съдействието на фондация „Арт Офис“.
Всички представления са със свободен вход. Покани могат да се получат от 28 юни на касата на театъра, където става и записването за ателиетата. 
БТА припомня, че в плевенският театър започна първото издание на Международния театрален фестивал „Школа“. В него са включени майсторски класове за млади театрали и представления на спектакли на ДКТ „Иван Радоев“, както и гостуващи от страната и от чужбина. „Школа“ и „Шарено петле“ създават заедно Международни театрални празници Плевен‘2024. По този начин близо две седмици Плевен е театър, каза директорът на плевенския театър Димитър Кабаков. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари