В Плевен ще се състои кампания за безплатни прегледи за туберкулоза

В Плевен Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) „Д-р Георги Странски“ обяви кампания под наслов „Отворени врати за оценка на риска от белодробна туберкулоза“. Тя ще се състои от 17 до 21 юни в Отделението за диспансерно наблюдение на болни с пневмо-фтизиатрични заболявания, съобщават от лечебното заведение.
Кампанията включва безплатни прегледи, които ще се извършват от 10:00 до 12:00 часа в посочените дни след предварително записване на място или на тел. 064/802 994. 
„Всички процедури във връзка с кампанията ще бъдат напълно безплатни за участниците и са независими от здравно-осигурителния им статус. Приканваме всички жители на областта, които имат оплаквания от дихателна система, и особено тези, които имат или са имали в миналото контакт с болни от туберколозна инфекция в близкото си обкръжение, да се включат“, призовават от болницата.
Припомняме, че УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ традиционно организира безплатни прегледи за превенция на риска от туберкулоза, които често са съвместно с Регионалната здравна инспекция. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари