В Плевен започва седмото издание на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“

В Плевен от днес, 4 юли, започва седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“, съобщават от общинската администрация. В продължение на пет поредни дни ще бъдат показани представления за най-малките (над 2-годишна възраст), за фамилна аудитория, за възрастни, разнообразни творчески ателиета, изложба, цирково представление и други. Поканени са творци от България, Гърция, Испания, Босна и Херцеговина.
В първия ден програмата започва с две представления на спектакъла за деца „Светлинка“ на Столичен куклен театър. Те ще бъдат от 11:00 и от 16:00 часа в Драматично-куклен театър (ДКТ) „Иван Радоев“. 
Официалното откриване на „Шарено петле“ е обявено за 17:30 часа. След това ще бъде представена книгата „Най-най-куклени пиеси“ от Магда Борисова и изложба на турската сценографка Айтен Огуджу. От 19:00 ч. програмата продължава с „Аз, душата“ – представление за възрастни на Бургаския театър.
„Шарено петле“ се организира и финансира от Община Плевен в творческо и организационно партньорство с ДКТ „Иван Радоев“, Регионален исторически музей и със съдействието на фондация „Арт офис“. Сцените, на които се провежда фестивалът, са по традиция две – в ДКТ „Иван Радоев“ и в парка на Регионалния исторически музей.
Припомняме, че за първа година преди началото на „Шарено петле“ в Плевен се състоя Международният театрален фестивал „Школа“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари