В плевенския храм „Свети Николай“ вярващи се събраха на света Василиева литургия и Велик маслосвет за здраве и прогонване на всяка болест

Днес на Велики четвъртък в плевенския храм „Свети Николай“ свещеници отслужиха Света Василиева литургия и Велик маслосвет за здраве и прогонване на всяка болест. Вярващи се събраха в най-старата плевенска църква, за да отправят своите молитви в навечерието на Великден.
„Нека в тези дни на преизпълваща сърцата и душите ни радост от вестта за Христовото Възкресение, в дните на най-голямото тържество на нашата вяра, усилим още повече нашите молитви „за всеки и за всичко“, за цялото Божие творение, както ни призовава Църквата на всяка света божествена литургия, така, както и Иисус Христос някога отдаде Себе Си „за живота на света“. Това казва в своето поздравление по случай Възкресение Христово Плевенският митрополит Игнатий.
„Бог изпълни обещанието Си – Христос възкръсна от мъртвите и победи смъртта. Няма по-голяма победа от победата на доброто над злото, на светлината над тъмнината, на истината над лъжата, на любовта над омразата. В този ден Иисус Христос примири Бога с човеците, прекрати злобата на дявола, разсея тъмнината на заблудите, прогони греха и насади добродетелите, изпълни с безчислени блага вселената“, казва още в поздравлението владиката.
„Най-сърдечно поздравяваме с Христовото Възкресение всички верни чеда на родната ни Православна църква в Плевенска епархия като благопожелаваме на всички единство във вярата и изобилна пасхална радост“, допълва митрополит Игнатий.
Богослуженията в трите църкви в Плевен на Велики четвъртък ще продължат довечера с четене на Последование на 12-те евангелия, които описват земните мъки на Исус Христос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари