В Прага Буяр Османи се е срещнал с министъра на външните работи на Чехия Ян Липавски

Рекламирай в beZpartien.bg

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи се е срещнал с министъра на външните работи на Чехия Ян Липавски по време на работното си посещение в Прага, съобщават от Министерството на външните работи в Скопие. 
На срещата е било изразено взаимно задоволство от развитието на двустранните отношения между двете държави, с акцент върху недвусмислената подкрепа на Чехия за процеса на присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.
„В този контекст министър Липавски изрази надежда за възможно най-скорошно приемане на промените в конституцията, като единствената възможност за продължаване на европейския път на Северна Македония, и в същото време подчерта важността регионът на Западните Балкани да бъде част от на семейството на ЕС възможно най-скоро”, се казва в съобщението.
Обменени са били и мнения по актуални международни и регионални въпроси, както и за сътрудничеството и предизвикателствата в рамките на председателството на Северна Македония на ОССЕ през 2023 г.
Буяр Османи е в Прага за участие във форум на тема „Насърчаване на сигурността и стабилността в региона на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) чрез постигане на устойчиво развитие и приобщаващ икономически растеж“ организирано от председателството на ОССЕ, което тази година осъществява Република Северна Македония. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *