В Русе са осъдени двама участници от престъпна група за привличане на донори на кръв срещу заплащане

Рекламирай в beZpartien.bg

Двама участници от организирана престъпна група за трафик на хора с цел отнемане на телесни тъкани – човешка кръв, са осъдени по обвинение на Окръжната прокуратура в Русе. Това съобщиха днес от прокуратурата. 
Групата бе неутрализирана в началото на октомври миналата година при акция на служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). От прокуратурата съобщиха, че става дума за четирима души – Н. Н. на 27 години, Р. Х. на 31 години, О. И. на 51 години и М. И. на 47 години. Те са действали в Русе от началото на 2019 г. до 4 октомври миналата година. Целта на групата била да набира донори на човешка кръв, на които са обещавани парични суми за всяко от „кръводаряванията“. Разследването установило повече от 20 души, които са извършили над 80 „кръводарявания“ срещу незаконно заплащане. 
Пред съда двама от обвиняемите се признали за виновни, като сключили споразумение с прокуратурата, одобрено от съда. Така 47-годишната М. И. получила условна присъда от две години и осем месеца затвор с четири години изпитателен срок. Н. Н. на 27 години е осъден на три години затвор с пет години изпитателен срок. 
Наказателното производство спрямо другите двама обвиняеми продължава. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *