В Самоков е подредена благотворителна изложба в помощ на мъж, пострадал при инцидент в Банско

Рекламирай в beZpartien.bg

В Художествена галерия „Проф. Васил Захариев“ в Самоков е подредена благотворителна изложба. Тя е организирана в помощ на Георги Гончев, който е пострадал при инцидент в Банско. Картините в изложбата са на неговия баща, художника Божидар Гончев, който тази вечер подреди различни творби.
„Цените на великолепните творби са силно занижени. Надявам се тези цени да провокират желанието на повече хора да дарят средства. Сумата няма да бъде похарчена за нещо друго, освен да се помогне за лечението на Георги“, каза при откриването на изложбата директорът на Исторически музей – Самоков Веселин Хаджиангелов. Той посочи, че всеки, който иска да дари, може да го направи и чрез банковата сметка на семейството. 
„Искам да благодаря на всички Вас, които сте тук, и на всички замесени в цялото събитие, но също така искам да благодаря и на баща ми, защото ако той не беше толкова силен човек, нямаше вече да е сред нас“, каза дъщерята на пострадалия и внучка на художника – Виктория Гончева. Тя каза, че вярва, че баща й ще се оправи и е важно да се гледа напред. 
Изложбата ще може да бъде видяна до 31 март (неделя). 
Вчера на редовното си заседание Общински съвет – Самоков, по предложение на общинските съветници от БСП, отпусна 5000 лева за лечението на Георги Гончев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *