В севлиевската болница отбелязаха Деня на родилната помощ и Бабинден

Рекламирай в beZpartien.bg

Севлиевската Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Стойо Христов“ отбеляза на 22 януари Деня на родилната помощ и Бабинден по стар стил с празнична церемония. Събитието уважиха кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и заместник-кметът Калина Георгиева.
По време на церемонията бяха измити ръцете на най-възрастната акушерка Донка Дончева от най-младата- Сема Хасанова.
Сема Хасанова е на 30 години. Тя е родена в Севлиево, работила е в родния си град и във Варна, след което отново решава да се върне в Севлиево, защото, по думите ѝ, условията в отделението на общинската болница са много по-добри. Днес тя отново беше най-младата акушерка в севлиевската болница и с вълнение се включи в ритуала.
Донка Дончева е име в акушерството, посрещнала е на бял свят хиляди бебета и от половин век бди над два живота едновременно – този на майката и този на бебето. Със сълзи на очи и треперещ от вълнение глас, днес тя изпълни за последен път ритуала за Бабинден, тъй като е решила да предаде щафетата на своя наследница. Дончева благодари за привилегията да бъде най-опитната акушерка години наред, пожела на тези след нея да продължат традицията, за да може „в това великолепно отделение да проплачат още много бебета“.
Управителят на общинската болница д-р Плавен Цеков поздрави екипа на отделението, като благодари за безсънните им нощи и високия професионализъм. Той изказа благодарност към ръководството на Община Севлиево и персонално към кмета, към спонсорите и партньорите на лечебното заведение, с чиято помощ болницата вече е образец за общинско здравеопазване.
Началникът на „Акушеро-гинекологичното отделение“ д-р Петко Дончев благодари на екипа си и на всички, дошли да уважат празника, като на свой ред пожела здраве и все по-добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *