В Шипченския манастир ‘‘Рождество Христово“ тържествено бяха наградени първенците в 22-рия Национален конкурс за ученически произведения

В навечерието на 1 юни – Деня на детето, в Шипченския манастир ‘‘Рождество Христово“ се проведе тържествена церемония по награждаване на отличените ученически произведения в XXII национален конкурс, който се организира от Министерството на образованието и науката (МОН) в сътрудничество с епархиите на Българската православна църква, съобщиха от образователното ведомство.
Домакини на заключителния етап тази година бяха Старозагорската света митрополия и Регионалното управление на образованието – Стара Загора (РУО – Стара Загора) със съдействието на Основно училище  “Кирил Христов“. В тазгодишното издание на конкурса се включиха 1341 участници от цяла България. Наградени бяха 24-ма носители на първи места от I до XII клас, разделени в шест възрастови групи по четирите направления на конкурса – проза (разказ или есе), поезия, рисунка и приложни изкуства.
На тържеството за награждаване на победителите в националния кръг присъства Негово Високопреподобие архимандрит Богослов Димитров, протосингел на Старозагорската митрополия, който поднесе официално поздравление от името на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Сред гостите беше Ваня Найденова, главен експерт по религия в МОН, и Милена Йолдова-Стоянова, началник на Регионално управление на образованието – Стара Загора.
Председател на националната комисия за конкурса беше проф. д-р Павел Павлов, заместник-декан на Богословския факултет на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски“. В комисията се включиха още гл. ас. д-р Полина Спирова от Богословския факултет на СУ “Св. Климент Охридски“; Ваня Станчева, старши експерт от РУО – София – град и д-р Росица Георгиева – началник на РУО – Русе.
Участниците в конкурса посетиха туристическия комплекс “Светът на траките“, Музея на розата в Казанлък, Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, и Литературно-художествения музей “Чудомир“, отбелязват от МОН. 
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари