В Силистра отбелязаха Световния ден на физическата активност

Община Силистра и местната Регионална здравна инспекция (РЗИ) проведоха „Спортна събота в парка“. Проявата се състоя в Дунавския парк и в нея се включиха участници от различни възрастови групи. Тя бе посветена на Световния ден на физическата активност – 10 май. Партньори в организацията са Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно информационният център в Силистра.
Участниците в събитието можеха да се включат в открити безплатни тренировка за начинаещи по йога, аеробика, зумба, карате, бокс или да тренират ума си в Клуба на знаещите. Празникът завърши с томбола с награди.
Световен ден на физическата активност бе отбелязан и вчера, когато беше проведен традиционният поход под наслов „Да превземем крепостта“. Той бе организиран от РЗИ – Силистра. 
По данни на инспекцията с ниска физическа активност са над 60 % от анкетирани близо 1000 души при последното проучване на Националния център за обществено здраве и анализи. Това показва, че липсата на движение се оформя като съществен проблем на времето, в което живеем и е предпоставка за коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане, мозъчен инсулт, остеопороза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари