В Силистра започна дарителска акция за две момчета в нужа от бургаското село Дебелт

Рекламирай в beZpartien.bg

В Силистра започна дарителска акция в полза на двете момчета от бургаското село Дебелт, чиято история беше разказана в ефира на Нова телевизия. Това съобщи за БТА директорът на общинското предприятие „Паркинги и пазари“ Даниел Христов, който е инициатор на кампанията.
Даренията се събират на една от масите на кооперативния пазар в крайдунавския град.
„Обявихме кампанията вчера, реакцията на хората е положителна. Събираме пакетирани или консервирани храни и козметика за лична хигиена. Получихме първите дарения, много хора ще донесат хранителни продукти утре. На 20 март ще обявим какви дарения сме получили и ще ги изпратим на Милен и Пепи от село Дебелт“, каза Христов.
Той допълни, че ще определи постоянно място на пазара в Силистра, където желаещите ще могат да оставят хранителни продукти.
Тъжната история за двете момчета от бургаското село беше разказана миналата седмица в предаването „Ничия земя“. По-големият брат, Милен, който е на 20 години, е загубил двете си ръце при трудова злополука през есента. За него се грижи 10-годишният Пепи. Семейството живее в лоши битови условия, баща им работи, но изкарва скромни средства, а майката не е в състояние да се грижи за децата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *