В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините предупреждават от ПСС

Облачно със слаби ветрове е времето в планините. В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето. Това съобщиха за БТА от Планинска спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Планинските спасители съветват туристите да са готови да слязат навреме от високите части още в ранните следобедни часове. За момента условията за туризъм в планините са добри, но следобед се очаква сравнително бързо да настъпи влошаване на времето и условията за туризъм. Температурите са в интервала от минус един градус на връх Ботев до осем градуса. 
От ПСС съобщават за няколко инцидента през изминалото денонощие. Планинските спасители от Сливен са оказали съдействие на моторист, пострадал в района над язовир Асеновец, в Стара планина.
От ПСС са реагирали и на сигнал за велосипедист, пострадал в района на  Лозенска планина, както и на сигнал от вечерта за майка и дъщеря, изгубили пътеката в района на Боянския водопад. В Стара планина, в района на връх Ботев, още една жена с дете са се изгубили и са намерени и спасени в изключително лош терен от планинските спасители. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари