В Сливен бе връчен призът „Майчино сърце“ на приемни майки от областта

Церемония по връчване на приз „Майчино сърце“ се състоя днес в Областна администрация – Сливен. Инициативата се провежда всяка година под патронажа на областния управител на 1 юни или непосредствено преди Международния ден на детето.
„Да си приемен родител не е лека задача. То е кауза и отговорност, от която зависи човешки живот. Изказвам своята лична признателност към Вас за благородната мисия, която изпълнявате. Вие давате шанс на повече деца да растат в семейна среда, да бъдат отглеждани и възпитани с грижи и обич. Помагате им да запазят вярата в доброто, да градят бъдещето си, да постигат мечтите си“ – каза в приветствието си областният управител Чавдар Божурски, който връчи грамоти на приемните майки.
Наградата „Майчино сърце“ е учредена през 2009 година от Демократичен съюз на жените, фондация „Рози“ и сдружение „За духовни и социални дейности“ с идеята да се подкрепят усилията на семействата, приели да отглеждат и възпитават в домовете си деца, лишени от родителски грижи. Целта е да бъде популяризирана приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда. През последните няколко години, вместо отличие на една майка, грамоти се връчват на всички. Днес присъстващите получиха и по една торта от инициаторите на приза.
Приемните майки в област Сливен са общо 41.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари