В случай че има избори, ще участваме, каза в Бургас Иван Гешев

Рекламирай в beZpartien.bg

В случай че има национални избори, ще участваме. Нашето виждане е да използваме партия мандатоносител или гражданското сдружение „Справедливост за България“ да прерасне в политическа партия. Това каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Бургас лидерът на сдружението и бивш главен прокурор Иван Гешев. Той коментира, че в листите няма да има политици, а ще се даде възможност на гражданите да участват във властта.  
„Няма да участват политици, защото партиите се превърнаха в търговски дружества, а тези, които ги управляват, не са лидери, а търговски директори. Тези дружества търгуват с власт, с постове, с пари, с комисионни. Хоризонтът им е къс- една – две години – от избори до избори. Всеки бърза да открадне каквото може“, коментира Гешев. Той определи политическата обстановка в България към момента като „трагедия и срам“.
„Все повече генерираме антиелит. Днес ще има правителство, утре няма да има. Това, което правят, е да се пазарят – кой какво да вземе и кой на каква позиция да се позиционира. ДПС и ГЕРБ „дъвчат“ ПП ДБ и в момента, в който им станат непотребни и са ги посмачкали, ще ги изплюят.  Дали ще е сега, дали ще е след шест месеца, това ще се случи“, заяви Гешев.
На въпрос на какъв етап е разследването за взрива срещу него, Гешев разкри, че все още продължава и чака да бъде разпитан.
„Единственото, което ме радва, е че Европол участва в това разследване“, добави Гешев. Той отново посочи, че подозира Борисов да има общо с взрива до колата му.
„Затова и помолих прокуратурата да го разпита“, заяви бившият главен прокурор. В Бургас той пристигна за да представи инициатива „1 000 000 гласа за мир“.  Гешев бе придружаван от симпатизанти, които носиха плакати „Иван Гешев премиер“. Заедно с Гешев в пресконференцията участваха и експерти от сдружението.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *