В спокойна обстановка започна изборният ден в Благоевград

В спокойна обстановка започна изборният ден в Благоевград, каза за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Благоевград Мартин Бусаров. „В работна атмосфера сме, спокойна обстановка е навсякъде, имаме известни колебания с машините, но към този момент нищо не може да съобщим като проблем“, коментира той. 
В 567 секционни избирателни комисии ще гласуват днес жителите на област Благоевград. В 443 секции ще може да се гласува както с машина, така и с хартиена бюлетина. Само с хартиена бюлетина ще се гласува в 124 секции, от които подвижните са 20, стана известно в петък на пресконференция на областния управител на Благоевград Георги Динев. 
Близо 316 хил.  са избирателите, които имат право на глас за Народно събрание, а близо 272 хил. са тези, които могат да гласуват за представители в Европейския парламент.
Тридесет и една партии и коалиции са регистрирани в РИК – Благоевград, сочи справка на официалния сайт. Общият брой на кандидатите за депутати, които ще се борят за гласовете на избирателите в избирателния район, е 290. Броят на мандатите в Благоевградско е 11. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари