В Стара Загора беше официално открито тазгодишното издание на Националната спортна универсиада

В общинската зала „П.Р.Славейков“ в Стара Загора беше официално открита Националната спортна универсиада за 2024 година. По време на надпреварата ще бъдат излъчени шампионите по 15 вида спорт. Участие вземат повече от 1600 студенти от 24 български университета.
„Казвам ви добре дошли в Стара Загора и в Тракийски университет“, обърна се към присъстващите ректорът на старозагорската алма матер проф. д-р Добри Ярков. Той посочи, че община Стара Загора и висшето учебно заведение „работим като едно цяло, като един организъм“. Ректорът подчерта, че Националната универсиада се провежда за четвърти път в града на липите. „Стара Загора се превръща в спортна студентска столица на България. Това е празник за Тракийски университет. Аз се радвам, че студентите спортуват и аз като ректор чувствам като мисия да насърчавам това“, каза проф. Ярков.
 Поздрави към присъстващите отправи и заместник-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова. „Много се радвам, когато видя толкова много млади хора, обединени и спортуват. Убедена съм, че освен спорта ще разгледате и Стара Загора“, каза тя. И пожела „успех и най-добрите да победят“.
„Скъпи студенти вие сте тук преди всичко да побеждавате. Да побеждавате не толкова противниците си, колкото себе си, защото истинските лидери на една нация израстват на студентската скамейка. А когато те минат през всички трудности, мъки и радост на спорта, нещата стават такива, каквито мечтаем. Това изгражда истинските хора, от които има нужда нашата страна“, каза доц. Петър Зографов, председател на Асоциацията за университетски спорт „Академик“, която е основен организатор на универсиадата. 
Зографов връчи на ректора на Тракийски университет проф. Ярков и символичното знаме на универсиадата. От името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров Чакърова получи почетния знак на Национална спортна универсиада 2024. Отличието беше връчено и на ректора на старозагорското висше учебно заведение проф. д-р Добри Ярков.
Тази година от 8 до 12 май сили в Универсиадата ще бъдат раздадени медал в  следните спортове: бадминтон, волейбол, баскетбол, джудо, кикбокс, плуване, спортно катерене, спортно ориентиране, лека атлетика, мажоретни дисциплини, тенис, тенис на маса, крикет, хандбал, футбол. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари