В Стара Загора на Велики четвъртък деца боядисаха великденски яйца в катедралния храм „Свети Николай Мирликлийски Чудотворец“

На площада пред Катедрален храм „Св. Николай Мирликлийски Чудотворец“ в Стара Загора десетки деца от детски градини и образователни институции се включиха в боядисването на яйца на Велики четвъртък за предстоящия Великден.
„Радваме се, че отново можем да бъдем заедно в деня, тогава, когато се възпоменава Тайната вечеря на Господ и Иисус Христо с неговите ученици и умиванието на нозете на неговите Свети апостоли. Ние да бъдем заедно отново в дворите на катедралния храм с деца от детските градини, училищата и неделните училища в Стара Загора, за да се изпълни една традиция, а именно да се боядисат великденските яйца“, каза в приветствието си пред присъстващите Старозагорският митрополит Киприан. Той посочи, че „истинността на православната ни истина и нашата вяра е тази, която трябва да крепи домашното огнище, която трябва да крепи семейните ценности и вдъхновено да се пазят Христовите заповеди. Нека да сте благословени“, допълни още владиката.
Архиереят благослови първите боядисани яйца от сръчните ръце на децата и пожела здраве и светли Великденски празници.
Сред присъстващите беше и заместник-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова. „Искам да ви пожелая много здраве, много щастие. Нека християнските ценности да ни водят – вярата, надеждата и любовта да бъдат с вас“, обърна се към децата тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари