В Търговище е обявен четвърти ученически фотоконкурс за снимка с послание на тема „Добро сърце – красиво лице“

Рекламирай в beZpartien.bg

Четвърти ученически фотоконкурс за снимка с послание организира регионалното управление на образованието (РУО) в Търговище. Тазгодишното издание на конкурса е на тема „Добро сърце – красиво лице“, съобщиха от институцията.
Темата е подходяща за портретна фотография, както и за снимка, на която главните обекти са хора. Инициативата цели да стимулира изявите и да провокира учениците да покажат чрез фотографии гледната си точка за ценностите в живота. 
Според регламента в конкурса може да участва всеки ученик от V до XII клас с една снимка, придружена с кратък текст в Word формат, описващ идеята/посланието ѝ. Обособени са две възрастови групи пети – осми и осми – дванадесети клас. 
Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на електронен адрес ruo@ruotargovishte.bg. 
Участниците ще бъдат оценявани от петчленно жури. Критериите за оценка са: композиция – начинът, по който всички визуални елементи в кадъра си взаимодействат, за да постигнат изразителност и да представят достатъчно силно и ясно идеята на автора; както и въздействие – цялостното емоционално и визуално въздействие, което оказва творбата (съчетание от фотография и текст), чрез своя стил, креативност, замисъл и оригиналност.
Срокът за изпращане на снимка с послание е 25 април . А победителите ще бъдат обявени на 30 април. 
През миналата година темата на третия конкурс за снимка с послание бе „Магията на родното“, припомня БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *