В УНСС се провежда пети форум на културните и творчески индустрии между Китай и Централна и Източна Европа

В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се провежда пети форум на културните и творчески индустрии между Китай и Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Събитието се организира от Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер „Проф. д-р Борислав Борисов“ (ИИСТТ) към УНСС, съвместно с Пекинския университет за международни изследвания, Посолството на Китайската Народна Република в България и ‘Crea Tech България’, съобщават от пресцентъра на УНСС.
На откриването на форума присъстваха представители на Посолството на Китайската Народна Република (КНР), Посолството на Република Сърбия в България, на Национален фонд „Култура“,  на Българското национално радио (БНР) и представители на китайски университети и компании.
От името на президента на Република България Румен Радев с поздравителен адрес към участниците се обърна неговият секретар по култура, образование и туризъм Илин Димитров. Поздравителен адрес от Министерството на културата към присъстващите отправи и директорът на дирекция „Авторско право и сродните му права” Мехти Меликов.
В рамките на събитието беше подписан меморандум между УНСС и Beijing International Studies University (BISU). Документът беше подписан от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и проф. Ли Джиашан, декан на Националния институт за развитие на културата на BISU.
По време на форума представители на академичните среди и бизнеса ще се срещнат, за да обменят опит; да представят и дискутират теми, свързани с културните и творческите индустрии. Сред тях ще бъдат темите за иновациите и перспективите за развитие; за управлението на права на интелектуална собственост; за дигиталната трансформация; за съвременните предизвикателства пред индустриите; за възможностите за сътрудничество между държавите от ЦИЕ и Китай, допълват от УНСС.
Както писа БТА, Университетът за национално и световно стопанство представи новата си специалност в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ – „Здравен и делови туризъм и икономика“. Обучението е дистанционно, в платена форма и е достъпно от всяка точка на света. Това беше десето събитие на катедра „Икономика на туризма“ под мотото „БРАНД БЪЛГАРИЯ – гостоприемство в четири сезона“.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари