В Ямбол днес е акцията на кампанията „Капачки за бъдеще“

В Ямбол днес е поредната акция на кампанията „Капачки за бъдеще“. Инициативата започна тази сутрин и ще продължи до 14:00 часа. Приемателният пункт за пластмасови капачки и алуминиеви кенчета е до спортна зала „Диана“ в градския парк.
До момента са събрани около три тона капачки, но акцията продължава. Предходната есенна кампанита в Ямбол беше много успешна, имахме събрани над седем тона капачки, казаха за БТА Надя Кринчева и Деси Боева, които са доброволци на кампанията.
В момента доброволците в Ямбол са шестима, но са приемат още съмишленици за благотворителната кауза. „Имаме нужда от повече доброволци, сформираме и Клуб „За Бъдеще“ в Ямбол, който да е в подкрепа на различни каузи за града“, апелираха те.
„Сега събираме за апаратура за детски отделения в болниците. Миналата година чрез кампанията беше закупена и дарена неонатологична линейка на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, която обслужва и регионите на Ямбол и Сливен“, каза още Надя Кринчева.
„От една страна помагаме на новородените бебета, които имат нужда, а от друга помагаме на природата, защото тези пластмасови капачки ще се рециклират“, коментира 11-годишният Борис, който е дошъл с дядо си да оставят събраните капачки.
Благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез кампанията до момента са осигурени шест неонатални линейки, две високопроходими и една транспортна. Дарена е медицинска апаратура за болници в 36 града у нас и над 22 кувьоза за новородени. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари