В Ямбол отбелязват Гергьовден с литийно шествие с икона с мощите на светеца

В Ямбол Гергьовден ще бъде отбелязан с литийно шествие, предвождано от икона с вградени мощи на Свети вмчк. Георги Победоносец, съобщиха от общинския пресцентър. То ще потегли от едноименната църква в стария квартал „Каргон“, която отбелязва днес и храмов празник.
Богослужението в храм „Св. вмчк. Георги Победеносец“ ще започне в 8:00 часа. В 9:00 часа е началото на празничната Света литургия, която ще бъде оглавена от Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий – архиерейски наместник на Ямболска духовна околия.
В Деня на храбростта и празника на Българската армия със свободен вход за посетители ще е Музеят на бойната слава в Ямбол, който е единственият общински военен музей в страната. Над 120-годишните му сгради наскоро претърпяха основен ремонт, а сега са възстановени и външните експонати, съобщи във Фейсбук кметът Валентин Ревански.
Военните паради в цялата страна са отменени по решение на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, тъй като празникът на армията съвпада със Светлия понеделник след Възкресение Христово.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари