В Ямбол се провежда кампания за събиране на опасни битови отпадъци

В Ямбол се провежда кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на местната Община до 16:00 часа днес се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри.
Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много граждани, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова, която приема от сутринта отпадъците. „На този етап е добре, хората явно знаят и носят различни отпадъци – стари лекарства, тонери“, коментира тя.
Пред пункта идват както служители на фирми, така и граждани. Сред тях е 15-годишен ученик. „Събирал съм тези батерии в продължение на една година. Не бива да ги изхвърляме по нормалните казани, за да не замърсяваме околната среда“, коментира момчето.
„Изключително полезна е кампанията, ние използваме доста тонер с принтерни и копирни машини. Заема се много място от старите тонер касети, които трябва да се предадат на оторизиран пункт и да се рециклират“, посочи служител на фирма.
През октомври отново ще има кампания за събиране на опасни отпадъци в региона. Освен в Ямбол, пункт ще има и в Елхово, съобщиха от фирма „БалБок инженеринг“, които организират днешната екоакция съвместно с общинската администрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари