Валентин Люцканов зае първо място в турнира за Купа „Генчо Павлов“, дни преди Световното първенство по подводно гмуркане в Испания

Рекламирай в beZpartien.bg

Валентин Люцканов от клуб „Черноморец“ зае първо място в турнира по подводно гмуркане Купа „Генчо Павлов“. Бургаският първенец е и капитан на националния отбор на България по подводен риболов, който ще участва в Световното първенство по подводен риболов от 7 до 10 септември в Ларедо, Испания. В състава са включени още Анастас Бъчкаров, Мирослав Илчев и Веселин Томов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
Люцканов представи 16 валидни риби и събра 18 075 точки, изпреварвайки Веселин Томов от клуб „Несебър“ с 1 валидна риба и с близо 1900 точки.
На трета позиция остана представителят на клуб „Марлин“ Приморско Анастас Бъчваров, който улови 13 валидни риби и събра 15 935 точки. 
В топ 10 на турнира попаднаха още двама клубни съотборници на Валентин Люцканов – Данаил Едрев и Николай Танев, които заеха съответно пета и седма позиция, допълват организаторите на състезанието. 
Най-голямата риба в надпреварата улови състезателят от клуб „Несебър“ Петър Атанасов, който представи морска врана с тегло от 1095 грама. 
Турнирът по подводно гмуркане за Купа „Генчо Павлов“ се проведе със съдействието на Община Бургас в акваторията на Приморско, където 39 участници от всички клубове се впуснаха в битката за отличията. Това е шестата и предпоследна надпревара до края на съревнованието за Купа „България“. 
Организаторите допълват още, че следващият турнир за Купа „Димитър Минев“ и седми поред за Купа „България“ ще се състои на 2 септември в акваторията на Созопол. По тяхна информация временен водач до този момент е представителят на „Марлин“ Приморско Анастас Бъчваров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *