НачалоСпортВълна от негативни реакции срещу треньора на ПСЖ и Мбапе след неуместна...

Вълна от негативни реакции срещу треньора на ПСЖ и Мбапе след неуместна шега

Вълна от негативни реакции заля старши треньора на ПСЖ Кристоф Галтие и звездата на отбора Килиан Мбапе заради саркастичен на въпрос защо отборът е взел частен самолет за кратко пътуване за мача в Нант през уикенда.

„Сериозно ли отговаряте така???“, иса в Туитър кметът на ж Ан Идалго. „Събудете се момчета“.

Вчера Галтие и Мбапе бяха запитани защо е необходимо пътуване със самолет за кратко разстояние, вместо играчите да се качат на значително по-екологичния бърз влак до Нант. Двамата се спогледаха и Мбапе избухна в смях, когато треньорът му отговори саркастично: „Тази сутрин говорихме за това с компанията, която организира нашите пътувания и за следващия път обмисляме пътуване с ветроходни лодки.“

Изказването на треньора се превърна в хит в социалните мрежи и предизвика гневни коментари от потребители, еколози и министри.

„Обичам Мбапе, всички понякога се смеем в най-неподходящия момент и това наистина беше най-неподходящият момент“, каза министърът на финансите Бруно Льо Мер пред BFM TV.

„Но ние всички трябва да приемем изменението на климата сериозно“, каза той, добавяйки, че иронията на Галтие е „неуместна“.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО