Вандали са изпотрошили информационна табела в южната част на Атанасовското езеро, съобщиха от фондация „Биоразнообразие“

Вандали са изпотрошили информационна табела в южната част на Атанасовското езеро, съобщиха от Българската фондация „Биоразнообразие“ (БФБ).
„Табелата представяше възможностите на района, отговорностите на различните заинтересовани страни и беше изработена и монтирана миналата година от приятели на езерото, работещи наблизо. Тя е жестоко ритана, натрошена е на парчета, а през април т.г. за Деня на Земята беше поредната акция за подмяна на счупени табели в района на езерото“, каза Диана Павлова от БФБ и добави, че там се провеждат образователни занимания, посветени на Атанасовското езеро, а годишно посетителите са хиляди.
„Изключително демотивиращо е да ремонтираме вече над 30 пъти щетите от вандалските прояви със собствени средства и с труда на десетки доброволци, в оптимистичните си желания да живеем в по-добра среда“, заяви Павлова, която води образователните занимания.
От БФБ призовават всички да не подминават с безразличие, когато станат свидетели на тези прояви или други нередности, и да подават сигнали на телефон 112. 
БТА припомня, че от 17 до 19 май фондацията организира зелен уикенд под мотото „Бургас на три езера“. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари