Върховният касационен съд потвърди наказанието от две години „пробация“ за получаване на подкуп на бившия председател на ТЕЛК-Ловеч

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди наложеното на Донка Минкова наказание „пробация“ за две години за получаването на подкуп в качеството ѝ на председател на ТЕЛК – Ловеч, съобщиха от пресцентъра на съда. Решението не подлежи на обжалване.
Делото пред върховния съд бе образувано по жалба на подсъдимата. Според магистратите оплакването за неправилно формулирано обвинение с внесения обвинителен акт поради неяснота относно мястото на извършване на деянието е неоснователно.  
С присъда на Окръжен съд – Ловеч Донка Минкова е призната за виновна за това, че на 28.01.2019 г. в качеството си на длъжностно лице – председател на ТЕЛК – Ловеч, приела дар – парична сума от 200 лв., за издаване на фалшив документ за нетрудоспособност. Наложено ѝ е наказанието „пробация“ за период от две години, като Апелативен съд – Велико Търново потвърждава присъдата, освен в частта за веществените доказателства.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари